Innfrir kravene til automatisering

Som et av Norges mest moderne slakterier for laks, er det ingen tvil om at SalmoSea også trenger den nyeste teknologien og moderne systemer. Da de skulle bytte til et skybasert ERP-system var bestillingen tydelig og kravene høye. Visma net ERP tilrettelegger nå for at selskapet kan bruke regnskapet til å ta riktigere beslutninger.

– Regnskapet skal være et verktøy for bedre beslutninger.

Innfrir kravene til automatisering

Åsgeir Hanssen er Business Controller i SalmoSea. Han er ansvarlig for valget av nytt økonomisystem. Selskapet hadde tydelige og høye krav til hva den nye løsningen måtte bidra til:

  • Automatisere bilagshåndtering, periodisering og avstemming.
  • Rask og riktig nøkkelinformasjon til beslutningstakerne.
  • Integrasjonsmuligheter mot fagsystemer.
  • En 100 % skybasert løsning som alltid er oppdatert, og hvor ny funksjonalitet blir rullet ut jevnlig – uten at SalmoSea trenger å gjøre noe selv.
Bli kjent med Visma net ERP

Om SalmoSea

  • SalmoSea AS er et slakteri for laks i Rørvik i Trøndelag
  • Stiftet i 2001 og teller 119 ansatte
  • Omsatte for 160 MNOK i 2020

SalmoSea er at av Norges mest moderne slakteri for laks. Slakteriet, også kjent som NT166, har lange tradisjoner inne prosessering av sjømat og tilbyrt slaktetjenester til våre eiere, SalmoNor og Bjørøya fiskeoppdrett så vel som eksterne aktører

Bli kjent med SalmoSea

Kom i gang med Visma net ERP etter bare seks uker

Gode og grundige kartleggingsmøter gjorde at flyttejobben var svært smidig. SalmoSea og SpareBank 1 Regnskapshuset SMN brukte bare seks uker på implementering og opplæring.

– Vi bestemte oss for å kjøre en intensiv implementeringsprosess, der både vi og SpareBank 1 Regnskapshuset SMN var svært dedikerte til prosjektet. Flere jeg snakket med sa vi hadde lagt opp til en altfor ambisiøs tidsplan, men fra vi signerte kontrakten til vi var i gang med Visma net ERP, tok det seks uker. Vi kunne gå ut i sommerferie vel vitende om at regnskapet kjørte på en topp moderne løsning, sier Hanssen.

Regnskap med sanntidsdata

Hanssen er klar i sin tale når han forteller om arbeidsmetodikken i en moderne økonomifunksjon: Regnskapet skal være et verktøy for bedre beslutninger.

For å nå disse målene, kan man ikke bare se bakover. Regnskapet må være løpende oppdatert og man må ha smidige rapportrutiner som gir løpende nøkkelinformasjon til beslutningstakerne.

– Visma net ERP har gitt en vesentlig effektivisering av de daglige rutinene, samtidig som rapporteringsløsningen OneStop Reporting gir økt innsikt gjennom tilgjengeligheten av data og muligheten til å skreddersy rapporter, forteller han.

Bli kjent med rapporteringssystemet OneStop Reporting

Om Visma net ERP

Visma net ERP er et automatisert system som passer for mellomstore bedrifter i vekst. Systemet leveres som et standardprodukt, med moduler og integrasjoner som tilpasses ditt behov innen økonomi, logistikk, prosjektstyring, og HR og lønn. SalmoSea bruker Visma.net ERP med følgende moduler:

Bli kjent med Visma net ERP

– Skyhøy kompetanse på IT, regnskap og økonomi

SalmoSea får også regnskapstjenester av SpareBank 1 Regnskapshuset SMN – når de har behov for det. Det kan være i forbindelse med økt arbeidsmengde, sykemeldinger eller sparring med en økonomipartner som både kjenner bedriften og systemene godt.

– SpareBank 1 Regnskapshuset SMN har en skyhøy kompetanse på IT, regnskap og økonomi. Disse tre går hånd i hånd. Ved behov kan de avlaste oss, slik at vi hele tiden er «on top» og kan jobbe med det som skaper verdi for bedriften vår», avslutter Hanssen.

Last ned gratis guide: 10 grunner til å ha ERP i skyen

– Visma net ERP har gitt en vesentlig effektivisering av de daglige rutinene, samtidig som OneStop Reporting gir økt innsikt gjennom tilgjengeligheten av data og muligheten til å skreddersy rapporter.

SpareBank 1 Regnskapshuset SMN

Løsningen er levert av den Visma-sertifiserte partneren SpareBank 1 Regnskapshuset SMN. SalmoSea fikk god bistand til å kartlegge prosesser og behov. Etter flere møter, der de gikk i dybden på behovene og kikket på ulike løsninger, ble det åpenbart at Visma net ERP var det verktøyet som passet best, forteller Hanssen.

Bli kjent med SpareBank 1 Regnskapshuset SMN

Er du klar for å komme i gang med Visma net ERP?

Kontakt oss