Økonomioppgavene gjøres raskere takket være ERP-systemet

Et økonomisystem må stadig utvikles og gjøres enklere, mer effektive og mer brukervennlige. Både på vegne av brukeren av systemet, men ikke minst kundene på vegne av deres.
– Alle ønsker jo en enklere hverdag, og det får du med Visma Net. Det er en løsning jeg definitivt kommer til å fortsette å jobbe i.

Deadline2online, bedre kjent som d2o startet opp i Bergen i år 2000. Tre år senere tok de virksomheten til Oslo, og i 2010 startet de kontor i USA, forteller økonomidirektør Laurence Massem.

Siden den gang har selskapet vokst til 30 ansatte i Norge, Sverige, USA og Vietnam, og med kontorer i Tyskland, Thailand, India og Ukraina. Di har mer enn 500 kunder i over 40 land, og målet er klart – vekst og utvidelse til enda flere kontorer.

Deadline2online

Deadline2online er et norsk IT-selskap som leverer software, fortrinnsvis til hotellbransjen. Hovedproduktet deres heter PMI, som er en forkortelse for Performance Management Intelligence. Dette er en løsning som hjelper hotellene å øke produktiviteten, og dermed inntjeningen.

Les mer om d2o

Fra jord til sky

Laurence er vel bevandret i økonomisystemer.

– Jeg har alltid ønsket å jobbe med de siste teknologiske og innovative nyhetene, da det gjør jobben min enklere. Det første systemet jeg brukte het Visma Avendo.

I 2008 gikk Laurence over til Visma Global og Visma Lønn.

– Dette var to separate løsninger, og de lå lokalt på en server i Oslo. På den tiden fantes det jo ikke gode nok skybaserte løsninger. For å kunne gjøre økonomioppgavene raskere, var det nettopp skyløsninger jeg var på jakt etter. I 2020 begynte jeg derfor å bruke lønnssystemet Payroll, og i 2021 også økonomidelen av Visma Net.

Sparer tid med automatisering

Som den drevne Visma-brukeren Laurence er, tok det ikke lang tid før hun var godt i gang med begge systemene.

– De er enkle å bruke, uansett hvilket nivå du er på. De gir god oversikt, og menyene er lett tilgjengelige – spesielt de jeg bruker ofte, som fakturaer, innbetalinger og utbetalinger.

Laurence understreker at det er tiden hun sparer som gir henne mest verdi.

– Det som er bra finansielt sett, er daglige oppgaver der du har en tidsplan. Blant annet kan du sette opp automatisk tidsplan for inngående og utgående fakturaer, innbetalinger og periodisering. Jeg ønsker ikke å bruke tid på dette, og nå går det av seg selv. Og siden det er mange tidsplaner som kan kjøres automatisk, gjør det at jeg slipper mange tidkrevende småoppgaver.

– Jeg kan dra hvor som helst i verden i morgen og jobbe med Visma Net, og jeg kan få tilgang fra hvilken PC jeg vil.

Et annet eksempel på automatisering, er Autopay-innboks – den gjør at Laurence ikke lenger behøver å importere og eksportere innbetalinger manuelt.

– Så lenge oppsettet er riktig, går alt av seg selv. Det er ingen restriksjoner og jeg kan betale, sende og motta fakturaer til og fra hele verden.

Lønnen til de norske ansatte, utbetaler Laurence med lønnssystemet i Visma Net, Payroll.

Se demo: Finansmodulen i Visma Net

Visma Net

Visma Net er et automatisert system som passer for mellomstore bedrifter i vekst. Systemet leveres som et standardprodukt, med moduler og integrasjoner som tilpasses ditt behov innen økonomi, logistikk, prosjektstyring, og HR og lønn.

Utforsk mulighetene med Visma Net

Lønnssystem med full kontroll – hele tiden

Både lønnssystemet og økonomisystemet i Visma net ERP er funksjonsrike programmer. Laurence forteller at de har tatt i bruk flere av funksjonene allerede.

– I tillegg til selve lønnssystemet som jeg for det meste sitter i, fører de ansatte ferie og fravær selv direkte inn i systemet. Jeg har hele tiden kontroll, så jeg kan endre om det for eksempel blir gjort noe feil. Det samme gjelder reiser og utlegg. De ansatte legger inn, og det eneste jeg behøver å gjøre er å godkjenne.

Totalpakken til Visma net ERP består både av økonomi og regnskap, lønn og HR, rapportering, logistikk og lager, prosjektstyring og prosjektregnskap – og du velger selv hvilke funksjoner du har behov for.

– Vi har ikke behov for logistikk og lager da vi kun selger tjenester. Men jeg bruker funksjonene for automatisk fakturahåndtering, rapportering og analyseverktøyet i OneStop Reporting, samt Mobile manager – som gjør at jeg kan gjøre lederoppgaver via mobilen, for eksempel godkjenning av fakturaer.

Visma net ERP brukes gjerne av bedrifter som planlegger vekst. Og det er ingen tvil om at d2o faller innenfor den kategorien.

– Alle selskaper vil jo bli større, men det er ikke det som er motivasjonen min for å bruke ERP, og for så vidt Payroll. Selv om vi vokser, jobber jeg alene med dette, og motivasjonen min er derfor å gjøre oppgaver raskere og enklere. Det handler om å bruke løsninger som gjør regnskap og økonomi lettere for meg. Nå har jeg alt jeg trenger, og jeg har ingen behov for eksterne programmer for å få en komplett løsning.

Lær mer om Payroll

Det beste med Visma net ERP er tilgjengelighet, tilgang og integrasjon.

Levert av Exsitec

Exsitec ble grunnlagt i Linköping i 2000, med mål om å hjelpe mellomstore bedrifter til å få en enklere og mer effektiv arbeidshverdag med rett systemstøtte og sømløse integrasjoner. I dag er Exsitec et nordisk konsern med over 20 kontorer i Sverige, Norge og Danmark som hjelper over 4000 bedriftskunder. Tusen takk til Exsitec, en av våre mange leveransepartnere. De har levert og implementert Visma Net og Payroll for Deadline2online.

Les mer om Exsitec

Sømløse integrasjoner mellom løsningene

Laurence og kollegene hennes har mye godt å si når det gjelder Visma Net. Men hva er det hun selv setter mest pris på?

– Det er tre ting: Tilgjengelighet, tilgang og integrasjon. Tilgjengelighet fordi jeg kan dra hvor som helst i verden i morgen og jobbe med Visma Net, og jeg kan få tilgang fra hvilken PC jeg vil. I tillegg er løsningene sømløst integrert sammen på en enkel og brukervennlig måte. Uansett om du har en stor eller liten bedrift. Alle vil jo gjøre hverdagen enklere, og det gjør du med Visma Net. Dette er en løsning jeg definitivt kommer til å fortsette å jobbe i.

Se webinar om Visma Net