Boss Europe automatiserte lagerløsningene med skybasert økonomisystem

Bli kjent med Boss Europe – importselskapet som flyttet inn i nye lokaler og firedoblet lagerkapasiteten. Med over 3000 vareartikler, er det en forutsetning å ha orden i rekkene.
– Hvis vi skal bli best på logistikk, må vi ha en løsning som fanger opp avvik.

Helge Mood er CEO i Boss Europe, og det er han som valgte Visma Net da de skulle flytte sin omfattende logistikk til skyen.

Mer automatikk gir mer fornøyde kunder

– Vi leverer over 90 000 varenummer til bedrifter over hele Norge, og er selvfølgelig prisgitt at kunden har en god opplevelse fra de bestiller til de mottar varen. Mye kan skje mellom disse punktene, og da er det viktig at vi evner å fange opp og informere kunden. Det samme gjelder etter atvaren er mottatt. Vi må kunne følge opp kunden.

For at Boss Europe skal bli best på logistikk er de avhengige av en løsning som fanger opp avvik. Ifølge Helge bestod det gamle systemet av mye unødvendig manuelt arbeid. De fikk ikke ut rapportene de ønsket og lagerverdien var unøyaktig. I tillegg har selgerne, som ofte er ute på oppdrag, behov for å jobbe i en nettbasert plattform. Summen av disse tingene gjorde at det var et nokså enkelt valg for Helge og co å velge Visma Net.

– Overgangen til Visma Net har vært tilnærmet smertefri! Det er en veldig fleksibel plattform med gode muligheter for å bygge på og utvide ved behov. Til å være en såpass stor implementering, har det vært færre utfordringer enn hva vi hadde forventet oss. Nå jobber vi med løsningen slik det «kom i boksen». Neste steg er å tilpasse og automatisere, slik at det blir skreddersydd for oss, fortsetter Mood.

Boss Europe

Importør til rengjøringsbransjen i Norge, som hjelper bedrifter med å finne miljøvennlige rengjøringsmidler. De er et agentur og engroshandel som jobber for mindre bruk av helseskadelige kjemikalier, for å minimere fotavtrykk, og for å gi ansatte bedre inneklima – og arbeidsmiljø. Det gjør de ved å levere flere av verdens ledende miljøvennlige renholdsprodukter. De er totalt 11 ansatte, og de omsatte for nærmere 50 MNOK i 2022.

Les mer om Boss Europe

Automatiseringen reduserer feil

Mood forteller at han gledet seg spesielt mye til å få inn mer datat i systemet, slik at det er enklere for både han og andre beslutningstakere å ta informerte beslutninger. I tillegg legger han ikke skjul på at automtiseringen i systemet både har satt fart på sakene, i tillegg til å redusere feil.

– Automatiseringen er spennende. I dashboardet får vi enkelt opp lagerstatus og restordrelister, så kundene vet når varene kommer. Etterhvert som vi får inn mer historikk i Visma Net, blir det enklere å hente ut informasjon, for eksempel om prisstrukturer og hvilke produkter vi tror vi trenger.

– Vi har også noen kunder med fraktavtaler, og får stadig matet systemet med mer data. Vi legger inn rater, og så kommer fraktavtalene automatisk opp på kundenivå. Der eliminerer vi en mulig feilkilde!

Han presiserer også at systemet legger tilrette for at de kan levere enda bedre service til sine kunder.

– Jo mer vi får automatisert, desto bedre kan vi ta vare på kundene våre. Med de manuelle transaksjonene vi hadde før, fantes det alltid en mulighet for å tast eller gjøre noe feil. Det slipper vi når Visma Net jobber for oss, forteller Mood.

Logistikksystemet vil hjelpe med skalering

For Boss Europe er det viktig at logistikksystemet legger tilrette for vekst, men Mood understreker at for å kunne komme dit, må alle kunne forstå tall og data i sanntid, slik at de raskt kan snu seg rundt, ved behov.

– At det er enkelt å rapportere og analysere er en forutsetning for oss. Som alle andre, har også vi en målsetting om å bli større. Derfor liker jeg at vi kan ta ut alle rapporter til Excel. Det gjør det enkelt å analysere

Nå som Mood har vært gjennom implementeringen og ser hvilke resultater de har oppnådd etter relativt kort tid har han noen tips til de som vurderer å bytte system:

– Alt handler om å finne en balansegang mellom det trygge og det ukjente. I det trygge ligger forutsigbarheten, grunnmuren og strukturen, men det er i det ukjente man finner finessene og mulighetene til å være annerledes enn konkurrentene. Det her vi kan finne løsningen som gjør at vi kan bli en foretrukken leverandør. Ved å gå over til Visma Net får man begge deler. Det er trygt og forutsigbart fordi Visma har kompetanse og mange års erfaring. Samtidig kan systemet tilpasses, slik at bedriften kan automatisere prosesser og rette oppmerksomheten mot kjernen av virksomheten, forteller Mood.

Visma  Net

Visma Net er et automatisert system som passer for mellomstore bedrifter i vekst. Systemet leveres som et standardprodukt, med moduler og integrasjoner som tilpasses ditt behov innen økonomi, logistikk, prosjektstyring, og HR og lønn.

Utforsk mulighetene med Visma Net

Enkel overgang med riktig partner

For Mood var det viktig å velge en tillitsfull leverandør, og ikke minst samarbeidspartner.

– Jeg kontaktet Visma Software, og de satte opp et møte med oss og den Visma-sertifiserte partneren, Abacus IT. Det gjorde meg trygg på at vi ikke bare hadde en forhandler, men også Visma i ryggen. I møtet traff kjemien med Kristoffer Faller i Abacus IT. Kristoffer traff på alle punktene vi så etter.

– Han forsto utfordringene våre, var ærlig og enkel å prate med og kom raskt tilbake med tilbakemeldinger. Vi følte oss ivaretatt av både Abacus IT som samarbeidspartner, og Visma Software som leverandør, avslutter Mood.

Levert av Abacus IT

Abacus IT er totalleverandør innenfor IT, økonomi, logistikk, HR/lønn og prosjektstyring og en av våre mange leveransepartnere. De har levert og implementert Visma Net til Boss Europe.

Les mer om Abacus IT