Slik opplever Cloud Controller verdien av et skybasert lønnssystem

Jonas Nilsen er daglig leder i regnskapsbyrået Cloud Controller og han er ubetinget begeistret for utviklingen som har skjedd i det skybaserte lønnssystemet Payroll.

– Det er en helt annen verden å jobbe med lønn nå sammenlignet med to–tre år siden.

Starten på en skybasert reise

Da Cloud Controller startet opp, var det tydelig at det manglet gode skybaserte løsninger for regnskapsbyråer. Derfor valgte Jonas og teamet hans å satse utelukkende på skyen, og deres valg falt naturlig på Payroll – som i 2017 var det skybaserte lønnssystemet som kunne tilby det de og kundene deres hadde behov for. 

Det har vært en avgjørende beslutning som har formet Cloud Controller til å bli det regnskapsbyrået som de er i dag.

– Vi så at det var en mangelvare på markedet, og vi hadde ambisjoner om å lukke det gapet. Derfor har vi kun jobbet med skybaserte systemer som har vist seg å gi oss som regnskapsbyrå mange fordeler, forteller Jonas.

Om Cloud Controller

I hjertet av Helsfyr sitter Cloud Controller, et moderne regnskapsbyrå som ble stiftet i 2017. Under ledelse av daglig leder Jonas Nilsen har Cloud Controller gjort en bevisst og vellykket satsing på skybaserte løsninger, og i dag består teamet av ni dedikerte ansatte.

Les mer om Cloud Controller her

Payroll øker effektiviteten gjennom fleksibilitet og automatikk

Cloud Controller har spesialisert seg på det skybaserte lønnssystemet Payroll, og deres erfaring har vist at systemet tilbyr en fleksibilitet som er uvurderlig, spesielt for dem som et regnskapsbyrå. 

– En av de største fordelene med Payroll er at man kan legge opp et kundeforhold på ulike måter, avhengig av hvilke behov kunden har, sier Jonas. 

Dette gjør det mulig for Cloud Controller å tilpasse tjenestene til hver enkelt kunde, noe som skaper stor verdi for både byrået og kundene.

– Vi bruker god tid på å bli kjent med kunden og deres rutiner, og for å sikre at Payroll passer for dem, forteller Jonas og utdyper videre: 

– Systemet gir også kundene mulighet til å selv registrere utlegg, ferie og fravær direkte i løsningen, noe som sparer tid og gir bedre kontroll. Vi er veldig opptatt av at kundene skal bruke systemet for det de er verdt, og utnytte potensialet i løsningen. Mye av jobben ligger på de ansatte som registrerer alt dette selv, direkte i løsningen. Det er også en leder internt hos kunden som godkjenner dette før det havner hos oss, som kontrollerer og kjører selve lønna.

Payroll er lønnssystemet som tilrettelegger for et godt samarbeid med kundene dine. Payroll forenkler lønnsarbeidet ved å samle alle prosesser i én og samme løsning, med avansert automatisering tar seg av de manuelle og tidkrevende oppgavene. Med Payroll kan du glede deg over en sømløs opplevelse der lønnsoppgaver løses med presisjon og hastighet.

Dottie: En ny dimensjon av HR-integrasjon

En av de nyeste tilskuddene til Cloud Controllers portefølje er Dottie, et HR-system som er fullstendig integrert med Payroll. Jonas er begeistret over mulighetene dette åpner for: 

– Med Dottie får du en mye mer integrert lønnsprosess. Du kan følge opp ansatte gjennom hele arbeidsforholdet, fra onboarding til offboarding og alt i mellom. I tillegg er alle dokumenter samlet og ligger tilgjengelig på ett sted, forteller han oppstemt.

Jonas beskriver hvordan dette gjør det enklere for både ansatte og ledere, og at det gir en mer sømløs opplevelse i samarbeidet mellom byrået og kundene. Det er noe han tror er en forenkling for utrolig mange.

– Med kombinasjonen av Payroll og Dottie, så kan vi tilby enda bedre løsninger for kundene våre, sier han smilende.

Tydelig oppfordring til andre regnskapsbyråer

Jonas har en klar melding til regnskapsbyråer som fortsatt bruker eldre serverbaserte systemer: 

– Hvis du som et byrå fremdeles har et eldre lønnssystem, så er det viktigste at du bare bestemmer deg for å bytte til et skybasert system. På et tidspunkt må du gjennom endringen uansett, så hvorfor ikke bare kaste deg ut i det? 

Han forteller at man må være forberedt på at det kommer til å være en prosess, og at det krever en omstilling, men når du kommer gjennom, så kan du jobbe mye enklere og ikke minst mer sømløst med kundene, i tillegg til å bruke mindre tid på hver kunde – med mye mer kontroll. 

Han påpeker også at overgangen til et skybasert system som Payroll kan gi store gevinster i form av effektivisering.

– Du kan effektivisere mye mer og jobbe på tvers av klienter, og det bør være noe alle byråer der ute tenker at er en god ting, som de også bør omfavne raskt!

Da Cloud Controller utelukkende har jobbet i Payroll siden oppstarten, har de også fått oppleve alt som har skjedd på utviklingsfronten, og det er ingen tvil om at Jonas er fornøyd med tempoet på utviklingen.

– Vi har vært gjennom en lang reise i Payroll, og det er jo et helt annet system i dag enn det det var da vi begynte å bruke det. Det har også gjort at vi har tilegnet oss mye kunnskap om systemet, noe som også har styrket oss – spesielt når det kommer til muligheter, forteller Jonas.

Fremtiden er skybasert

Jonas avslutter med en optimistisk fremtidsvisjon: 

– Vi ser at det å jobbe med lønn nå sammenlignet med bare to–tre år siden er en helt annen verden. Og med alle planene som ligger på trappene, tror vi at bare i løpet av dette året vil det bli enda enklere og mer oversiktlig.

Han fortsetter engasjert:

– Vi har hatt utfordringer på veien som alle andre, men der hvor systemet er i dag så er det nok bare muligheter for regnskapsbransjen.

Skal vi tro Jonas så er det ingen tvil om at fremtiden – også for regnskapsbransjen – er i skyen.

– Ikke nøl, ikke vent – omfavn endringen, og opplev hvordan moderne teknologi kan transformere måten du jobber på.

Utforsk alle muligheter med Payroll og Dottie