Endring i innstilling var avgjørende for å lykkes i lønnssystemet

– Jeg synes endringer er skummelt. Man blir jo glad i egen rutine! Men det er stor gevinst i å lære seg nye ting.

I Rg Regnskap AS har de sverget til å bruke skybaserte lønnssystem. De var blant de første regnskapsbedriftene i Norge med 100% av sin kundemasse i skyen, og siden oppstart i 2010 har bedriften vokst fra 3 til 25 ansatte.

Det å jobbe i skyen skaper en ny hverdag. Det fikk lønnsansvarlig Ellen Bunes erfare da hun startet i januar 2021. I Rg Regnskap AS skulle hun jobbe i Payroll Byrå – hennes første erfaring med et skybasert lønnssystem. Det ble ikke den enkleste starten, med lønnskjøring for tre ulike firmaer på fire dager. Hun innså raskt at Payroll Byrå ikke var som de andre lønnssystemene hun hadde jobbet i.

– Jeg forstod det ikke i starten, men Payroll Byrå gjør jobben min enklere. Lønnssystemet fungerer nesten som en person, som prøver å hjelpe meg i riktig retning. Det er fantastisk å jobbe i et system som samarbeider med deg.

Om Rg Regnskap AS

Rg Regnskap AS ble stiftet i 2010, og har i dag 25 ansatte. De har siden oppstart jobbet med skybaserte regnskapssystemer, og var blant de første regnskapsbedriftene i Norge med 100% av sin kundemasse i skyen. De spesialiserer seg små og mellomstore bedrifter i både inn- og utland, og har god kommunikasjon med kunden i fokus. De skal være en samarbeidspartner som hjelper deg med å finne de beste løsningene.

Les mer om Rg Regnskap AS her

Payroll Byrå – et system for fremtiden

Med Payroll Byrå går prosessene automatisk. Data snakker på tvers av rapporter, og funksjonaliteten gjør at punching blir overflødig. Bunes var vant med å bruke mye tid på de manuelle prosessene, og arbeidsrutinene var godt innarbeidet. Disse rutinene måtte nå endres på.

– Det er skummelt å måtte endre måten man jobber på. Det er et konstant kjør når man jobber med lønn, så rutine er alfa og omega. Jeg hadde ikke så lyst til å endre på hvordan jeg jobbet, men jeg forstod at det måtte gjøres.

Bunes var bevisst på at verden kommer til å operere i skyen fremover, og det ble en motivasjon til å lære seg systemet. Med Payroll Byrå kunne hun forberede seg på fremtiden. Hun fant en trygghet i at systemet kommer til å vare lenge.

– Jeg innså raskt at Payroll Byrå er et system for fremtiden. Hvis jeg virkelig gikk inn for å lære meg systemet, slapp jeg å måtte tilpasse meg en stor endring på lang tid! Det ble en stor motivasjon. Jeg måtte bare ta det første og største steget.

Hva er Payroll Byrå?

Payroll Byrå er et skybasert lønnssystem som tilbyr en kombinasjon av selvbetjening, integrasjoner og automatikk i én og samme pakke.

– Jeg har aldri gjennomført oppdrag så raskt som det jeg gjør nå, på både store og små kunder.

Effektiv lønnskjøring for kunder i alle størrelser

I dag mestrer hun systemet. Bunes jobber nå kun i Payroll Byrå, og har tilgang til 17 firmaer. I tillegg til å kjøre lønn for en del av dem selv, bistår hun kolleger ved å veilede dem i systemet.

– Payroll Byrå er veldig enkelt når du blir kjent med det. Du gjør ting du ikke kan i andre systemer, som det å ha sluttdato på noen ansatte og fortsatt gi dem lønn. Det er fantastisk! Jeg har aldri gjennomført oppdrag så raskt som det jeg gjør nå, på både store og små kunder.

Les også: Med Payroll Byrå er det enkelt å håndtere komplekse lønnskunder

Om Connect HRM:

Connect HRM er den eneste Visma-partneren som kun driver med lønn og personal. De leverer tjenester til bransjer i alle størrelser.


Bli kjent med Connect HRM

Ble ekspert med hjelp fra partner

Skulle et firma bytte lønnssystem er det hun som er ansvarlig for overgangen. Flere selskap har allerede blitt overført til Payroll Byrå, og i fremtiden vil de flytte over enda flere frittstående lønnskunder. For å gjøre flytteprosessen så smertefri som mulig, får de stor hjelp av partneren Connect HRM. De har ekspertise innen opplæring og implementering av systemet.

Det var Bunes som tok kontakt med Connect HRM, etter et par måneder i jobben. Hun forstod at kjennskapen til Payroll Byrå ville bli bedre med hjelp fra en partner, og deres involvering gjorde at hun virkelig lærte seg hvordan systemet fungerer.

– Hadde jeg kunnet endre på noe i oppstartsfasen min hadde det vært å ta tak i en partner med en gang. Det hadde også vært smart å ta et kurs. Det så jeg først i ettertid.

– Vi planlegger å flytte flere frittstående lønnskunder over til Payroll Byrå i fremtiden.

Skybasert lønnssystem som oppdateres kontinuerlig

I et skybasert system kan oppdateringer rulles ut til alle på en og samme tid. Visma jobber med å kontinuerlig forbedre lønnssystemet Payroll Byrå, og Bunes har ofte vært i kontakt for å komme med anbefalinger til forbedringer. En av funksjonene hun hadde meldt et ønske om, var lønnsarstliste.

I september kom Payroll Byrå med en ny oppdatering. Arbeidshverdagen til Bunes er hektisk, og det blir liten tid til å følge opp på alle oppdateringene. Da var det godt å ha tid til gode mot slutten av intervjuet, så vi kunne utforske hva som hadde kommet i den seneste oppdateringen. Der fant vi blant annet den etterspurte lønnsartslisten.

– Jeg skal innrømme at jeg ikke har satt meg helt inn i den nye versjonen av Payroll Byrå enda. Jeg velger alltid å gå tilbake til den tidligere versjonen, ettersom det er den jeg kjenner best. Men nå ser jeg at jeg må sette meg litt mer inn i det! Dette er jo fantastisk.

Les mer om Payroll Byrå