Fra erfaring med Visma Business til suksess med Business NXT

Med fokus på kompetanseoverføring, tilpasningsmuligheter og god brukeropplevelse har regnskapsbyrået, Addvant oppnådd økt effektivitet og om mulig – enda mer fornøyde kunder ved å flytte fra Visma Business til Business NXT.

Dette kan den alltid blide Stein Hugo Heske dele som en av de største gledene ved overgangen fra Visma Business til Business NXT.

Med en imponerende karriere på 25 år i regnskapsbyråer, har senior system- og bedriftsrådgiveren Hugo solid erfaring med det serverbaserte systemet, Visma Business.

– Jeg kjenner jo systemet ut og inn, nesten i søvne og drømmer om det, forteller den lattermilde rådgiveren.

Han og det relativt nye regnskapsbyrået Addvant var derfor en naturlig deltaker i pilotfasen for utviklingen av systemets etterkommer i skyen, Business NXT. Heske forteller at overgangen til det nye skybaserte systemet har vært intet mindre enn en stor suksess.

Om Addvant

Addvant er et regnskapsbyrå i Stavanger og omegn, som ble stiftet i 2021. De 11 ansatte er opptatt av å gjøre regnskapet så enkelt som overhodet mulig for sine kunder, og opererer derfor kun med skybaserte regnskapsløsninger. Deres visjon er: AJOUR. ALLTID. Hver dag bistår de kundene sine med stolthet, erfaring og kunnskap.

Les mer om Addvant

– Jeg har ikke sett et annet skybasert system med de mulighetene som du har i en on-prem-løsning. Men i Business NXT kan vi faktisk designe, flytte kolonner, lagre og lage vårt gjenkjennbare bilde i skyen. Det er som en drøm som har blitt virkelighet, forteller en entusiastisk Heske.

Heske nevner at en av de viktigste faktorene for valget av ERP-løsning var nettopp det at de kunne dra nytte av den lange kompetansen og erfaringen de hadde opparbeidet seg med Visma Business. Ved å velge Business NXT kunne de ta med seg den eksisterende kompetansen og jobbe videre med de samme funksjonene og tilpasningene de hadde i det serverbaserte systemet.

– Det er mange kunder som bruker Visma Business, så det var i aller høyeste grad også et strategisk valg for byrået å velge Business NXT. Vi har både ansatte – og kunder som allerede har god kjennskap til systemet, sier den erfarne rådgiveren.

ERP-systemet Business NXT for regnskapsbyrå er basert på Norges mest brukte ERP-system, Visma Business. Klassikerens beste egenskaper er nå oppgradert med ny teknologi og flyttet til skyen. Business NXT er tilpasset regnskapsbyråenes behov, og tilrettelegger for at du kan samarbeide tettere med kundene dine.


Les mer om Business NXT.

Grenseløse muligheter med åpent API

En av de største fordelene Heske påpeker med Business NXT er de økte integrasjonsmulighetene, og tilgangen til et solid API.

– Vi ser tydelig fordelene med integrasjonsmulighetene og et kraftig API, som har gjort det enklere å koble systemet til andre tredjepartsapplikasjoner, og skreddersy løsningen etter kundenes behov.

– Det er nok derfor vi har opplevd en jevn og smidig overgang, der vi har kunnet flytte kundenes data fra Visma Business til Business NXT uten problemer. Brukerne våre har raskt tilpasset seg det nye systemet, og har samtidig kunnet fortsette med sine daglige oppgaver uten store utfordringer, forteller Stein Hugo.

Skyen utvider mulighetene for veiledning og opplæring

In-app-læring og chattefunksjoner direkte inne i løsningen er noen av oppgraderingene ved Business NXT, som utvider mulighetene for umiddelbar hjelp for Heske og teamet hans.

– Den nye og avanserte læringsplattformen, Visma Learning Universe gjør det enklere både for oss og for kundene våre å bli kjent med systemet og utnytte alle funksjonene på en effektiv måte. De interaktive kursene som gir trinnvise instruksjoner og veiledning mens du bruker systemet er en verdifull ressurs for oss og kundene.

Ved å investere i kontinuerlig opplæring og kompetanseutvikling, sørger Addvant for at de kan opprettholde og levere tjenester av høy kvalitet til kundene sine. Denne dedikasjonen til kompetanse bidrar til å skape en tillitsfull relasjon med kundene, som vet at de blir betjent av spesialister og fagfolk som er oppdaterte på den nyeste teknologien, og derfor kan tilby løsninger som er skreddersydd for kundenes behov.

– Vi i Addvant har fått opplæring og blitt sertifisert i Business NXT, slik at vi kan hjelpe våre kunder med overgangen og bruk av systemet, med den nødvendige kunnskapen og ekspertisen som kundene våre fortjener.

For Addvant holder det ikke å oppnå sertifisering i Business NXT. Som et fremoverlent og fremtidsrettet regnskapsbyrå, er de alltid på utkikk etter måter å forbedre seg og tilby enestående service til kundene sine.

– Vi har også opprettet egne interne opplæringsprogrammer for våre ansatte, slik at de er godt rustet til å håndtere Business NXT. Vi skal fortsette å levere høy kvalitet i alle de tjenestene vi tilbyr, og ikke minst sikre at kundene får mest mulig ut av systemet, fortsetter Heske.

Business NXT tilbyr forutsigbare priser

En annen endring Stein Hugo nevner er prismodellen for Business NXT, som går fra brukerbasert prising til transaksjonsbasert prising. Byrået har funnet en balanse mellom faste priser og transaksjonsbasert prising, noe som har blitt godt mottatt av kundene. Overgangen har ikke skapt noen motstand og kundene har tilpasset seg den nye prismodellen uten problemer.

– Vi er fornøyde med overgangen til transaksjonsbasert prisning, da det gir oss og kundene våre mer fleksibilitet og en mer forutsigbar kostnadsstruktur, forteller byråguruen.

Tett samarbeid med Visma Software

– Når det gjelder support, har Visma også stilt ressurser tilgjengelig for å hjelpe oss og våre kunder under overgangen og i bruk av Business NXT. Vi har jevnlige møter med Visma-teamet, hvor vi deler erfaringer, gir tilbakemeldinger og får svar på eventuelle spørsmål eller utfordringer vi har møtt. Denne tette dialogen har vært svært verdifull for å sikre en smidig overgang og optimal bruk av systemet.

Alt i alt har overgangen fra det serverbaserte ERP-systemet Visma Business til Business NXT vært en positiv opplevelse for oss i Addvant.

– Vi har kunnet dra nytte av vår langvarige erfaring med Visma Business og overføre den kompetansen til det nye skybaserte systemet. Ved å ta del i pilotfasen har vi også hatt muligheten til å påvirke utviklingen av Business NTX og tilpasset løsningen til både våre behov og kundenes behov. Det er stor stas, forteller Hugo.

Er du klar for å ta regnskapsbyrået ditt til nye høyder, men usikker på hvordan? Les guiden “Seks steg til skybaserte regnskapssystemer”.

Topper laget med Business NXT

Fremtidsutsiktene for Addvant ser lyse ut. De har ambisjoner om å være et annerledes regnskapskontor som er mer tilgjengelig for kundene, og de omtaler seg selv som et A-lag som gjør alt i sin makt for å levere de beste resultatene til sine kunder gjennom stolthet, erfaring og kunnskap. Ved å dele arbeidsmengden med kundene og tilpasse løsningen etter kundenes behov, ønsker de å skape enda bedre samarbeid og effektive prosesser.

– Med Business NXT har vi fått et mer fleksibelt og moderne økonomisystem som lar oss være mer tilgjengelige for kundene våre, og dele arbeidsmengden med dem. Vi kan tilpasse systemet til kundenes spesifikke behov og fortsette å levere kvalitetstjenester.

Til slutt ønsker Heske å komme med en oppfordring til andre regnskapsbyråer som vurderer å bytte økonomisystem.

– Just do it! Med en smidig overgang, omfattende opplæring og støtte fra Visma Software, samt muligheten til å skreddersy systemet etter egne behov, er Business NTX et godt valg for å effektivisere regnskapsprosesser, og ikke minst – oppnå bedre samhandling med kundene, avslutter Heske.