Gir dyrebar innsikt i dybden av dataene

Tidligere brukte Sixt Bilutleie Excel-rapporter og jobbet mye manuelt. Dette var tidkrevende. Derfor valgte de å satse på rapporteringsløsningen, OneStop Reporting. Med integrasjon mot økonomisystemet som sammenstiller informasjon fra både utleiesystemet og finans, har bedriften tilgang til denne dataen. Løsningen fremstiller data slik at Sixt kan analysere, styre og optimalisere driften på detaljnivå.
Bilnøkkler
–– Takket være OneStop Reporting har vi dyrebar innsikt og forståelse til å gå i dybden av all data.

Det bekrefter Andreas Bragdø Eidsaa, Group CFO i Sixt bilutleie Norge.

– Vi er en serviceytende bedrift. Vi leier ikke bare ut biler, men vi selger en fullverdig opplevelse. Alt henger sammen - fra kunden møter opp i skranken, til bilen er leid og skal leveres tilbake. God styring og kontroll over inntekter, utgifter og lignende gjør det lettere for oss å fokusere på de riktige tingene som skaper gode kundeopplevelser, forteller  Eidsaa.

Bil er dyrt, og Sixt Bilutleie har flere tusen biler i stallen. Dette binder enormt med kapital. Hos Sixt kan en privatperson kose seg med en bil verdt 700 000 kroner for kun en tusenlapp per dag. Hele deres forretning er basert på risiko og gode forsikringsordninger. Nettopp derfor er det avgjørende å ha god kontroll på antall biler, i tillegg til hva hver bil gir av inntekter og kostnader.

Utleie

Utforsk mulighetene med OneStop Reporting

Sixt Bilutleie

Med 100 ansatte og en omsetning på 230 millioner kroner, trenger Sixt Bilutleie en effektiv rapporteringsløsning. Nå blir det enda enklere å bli best på kundeservice. Finn ut hva de elsker med OneStop Reporting!

Les mer om Sixt bilutleie

Et budsjetteringsverktøy som gir verdifull innsikt

Bedriften har franchiser i store byer og ved flyplasser i hele Norge, fra Lofoten i nord til Kristiansand i sør. De driver med dags- og månedsutleie av biler, i tillegg til at mange bedrifter leier biler fast. Mange leier bil til ferier, både nordmenn og ferierende fra andre land. Regnskapsavdelingen bruker OneStop Reporting daglig som budsjettering- og prognoseverktøy som rapporterer resultatene live.

– Det blir et slags oppslagsverk og verktøy som gir regnskapsavdelingen verdifull og oppdatert innsikt dag til dag om bedriften.

Det har siden den gang blitt en helt ny hverdag. Det nye systemet gir real-time informasjon om alle driftsselskaper, helt ned til hver enkelt bil. Hvor langt har bilen kjørt, og til hvilken kostnad, i tillegg til at de nå kan sammenligne merker, bilgrupper og modeller.

Group 1856.png

Data i sanntid

OneStop Reporting gir sanntids-informasjon om alle driftsselskaper, helt ned til hver enkelt bil. Hvor langt har bilen kjørt, og til hvilken kostnad, i tillegg til at de nå kan sammenligne merker, bilgrupper og modeller.

– Dette har gjort det mulig for oss å jobbe på en helt ny måte. Under pandemien var det spesielt viktig å ha styringsinformasjon. Vi kunne se hvordan en nedjustering ville slå ut på omsetning og totalbildet. For å faktisk kunne si noe om fremtiden var det nødvendig å kunne analysere dataen vi har opp mot historiske data, slik at vi kunne jobbe proaktivt.

Bragdø Eidsaa I Sixt anbefaler alle som jobber manuelt i excel-ark, som de gjorde før, å få satt dette inn i system.

– Registrer dataen en gang, så kan du hente den ut på alle mulige former i ettertid. God struktur i bunn er viktig, slik at man basert på historiske data kan ta strategiske valg for fremtiden.

Bragdø Eidsaa legger til at de har en filosofi i aktiv bruk av OneStop Reporting kan gjøre at de oppdager nye KPI’er som de ikke var bevisst på. Dette kan fortelle mer om viktige sammenhenger og gi aha-opplevelser.

Utleie_filial_Sixt.jpg

OneStop Reporting

OneStop Reporting gir deg en helt unik innsikt i bedriften din. Med en automatisert løsning for rapportering og budsjettering, kan bedriften jobbe mer effektivt, de ansatte kan samarbeide bedre til tillegg til å forstå og oppnå enda mer.

Les mer om OneStop Reporting

Tradisjonell budsjettering tilhører fortiden

Man kan ikke bygge et hus uten en solid grunnmur, og på samme måte trenger man å ha god kontroll på grunndata i bunnen, for så å kunne bygge resten på toppen. Når man har grunnmuren, kan man fange opp dataen man sitter med og derfra utvikle de ulike parametrene som skal forenkle forvaltningen av data.

Bragdø Eidsaa mener at tradisjonell budsjettering tilhører fortiden i Sixt, og at de nå jobber med kontinuerlig oppdateringer av budsjett-tall og prognostisering over en gitt periode.

– Budsjetteringsprosesser blir man aldri ferdig med. Registrer dataen én gang, så kan du hente den ut på alle mulige former i ettertid. God struktur i bunn er viktig, slik at man basert på historiske data kan ta strategiske valg for fremtiden.

Bragdø Eidsaa legger til at de har en filosofi i aktiv bruk av OneStop Reporting kan gjøre at de oppdager nye KPI’er som de ikke var bevisst på. Dette kan fortelle mer om viktige sammenhenger og gi aha-opplevelser.

Totalt i organisasjonen er det cirka 10 personer som bruker OneStop Reporting jevnlig, både av ledere og andre ansatte. Disse har nå, takket være OneStop Reporting, et verktøy som gir dem innsikt og forståelse av dataen, og et årsregnskap med prognose 12 måneder frem i tid. Trenger de å gå mer i dybden, finnes data med all informasjon.

Cloud Connection

leverte løsningen og er en god samarbeidspartner, som alltid gir svar på spørsmål, og man møter mennesker som virkelig har peiling på systemet og hvordan skreddersy en solid struktur for bedriften.

Les mer om Cloud Connection