Publisert:
11.12.2023
Sist endret:
11.3.2024
Anders Tetlie
Innlevering av aksjonærregisteroppgaven er enklere med ny teknologi
Aksjonærregisteroppgaven markerer starten på en ny årsoppgjørssesong.

Hei og velkommen til min bloggserie! Mitt navn er Anders Tetlie. Her vil jeg rådgi deg gjennom alle faser i årsoppgjøret. Hva må du huske på? Hvilke hindre og irritasjoner finnes? Og hvordan kan du effektivisere dette til neste år? I denne artikkelen tar jeg for meg innleveringen av aksjonærregisteroppgaven.

Hektiske tider krever effektive løsninger 

For mange er januar en av de mest hektiske månedene, nettopp på grunn av aksjonærregisteroppgaven, men også fordi momsen skal inn like etterpå (husk tredjepartsopplysningene også da). Derfor er det viktig at innsending av Aksjonæroppgaven er rask, enkel og oversiktlig. Det ble faktisk gjort 10 000 innsendinger av aksjonærregisteroppgaver i Periode & År før nyttår, så mange er godt i gang allerede.

Ønsker du mer informasjon om Periode & År? 

Meld deg på webinar her!

Så enkelt gjør du det

Start enkelt med konvertering av data

Få oversikt over alle transaksjoner

Velg ønsket transaksjonstype

Gjennomfør nødvendige transaksjoner

Fullfør din komplette innsending

Få oversikt og kontroll over alle dine innsendinger

Verre er det ikke. Har du ikke bestilt løsningen så må du gjøre det før du kan sende inn, selvsagt. Så kan du konvertere data fra Finale og Total eller hente fjorsårsdata direkte fra Altinn. Registrer eventuelle hendelser, send inn, kontrollèr innsending i statusoversikt og ta ut oppgaver til aksjonærer.

Les også: Årsoppgjøret: Avstemming

Les også: Årsoppgjøret: Frister og utsettelser.

Husk fristen, da

Den kommer fort og bøtene kan svi. Som ansvarlig for å sende aksjonærregisteroppgave for bedriften din, eller som ansvarlig for å sende andres er det viktig at fristen etterleves for unngå tvangsmulkt (skatteforvaltningsloven). Hva skjer hvis oppgaven ikke leveres til fristen? 

Skatteetaten sender da ut varsel og betinget vedtak til selskapet som ikke har levert til fristen. Varsel og betinget vedtak kommer i samme brev. I brevet står det hva som er ny frist for å levere opplysningene for å unngå tvangsmulkt.

Dersom du ikke leverer innen den nye datoen i brevet, vil selskapet bli ilagt en daglig mulkt. Hvor mye mulkten er, beregnes ut fra rettsgebyret. I 2024 er rettsgebyret 1277 kroner per dag. 

  • For aksjonærregisteroppgaven er satsen et halvt rettsgebyr per dag. Maksgrensen er 50 rettsgebyr. Maksbeløpet er 63 850 kroner. 

Kilde: Skatteetaten

Les også: Årsoppgjøret: Frister og utsettelser.

Pakker og priser

Her finner du informasjon om pakker og priser for Periode & År.

Er du klar til å bestille?

Bestill Periode & År her.

Alt handler om å gjøre årsoppgjørsarbeidet mest mulig effektivt. Dette gjelder ikke bare arbeidet med aksjonærregisteroppgaven, men også skattemeldingen og offentlig regnskap. Da gjelder det å effektivisere enhver prosess og sørge for at arbeidsmengden ikke hoper seg opp. Vi vet at det tømmes flere kaffekopper til alle døgnets tider. Unngå det verste stresset ved å velge verktøyene som gjør jobben din enklere gjennom hele året.

Jeg kan dessverre ikke love deg et lykkeligere liv, men jeg mener rådene mine vil bidra til at du får en mindre stressende hverdag.