Publisert:
11.12.2023
Sist endret:
7.2.2024
Hanna Eid
Mulighetene et skybasert lønnssystem gir regnskapsbyrået ditt
Muligheter for tettere samarbeid og rådgivningskonsepter som du ikke har hatt tidligere.

Med en god digital strategi, et nettbasert lønnssystem i skyen og et ønske om å skape verdi for kundene dine, kan du skape nye muligheter for tettere samarbeid og rådgivningskonsepter som du ikke har hatt tidligere.

Utfordringene med eldre lønnssystemer

Krøllete kvitteringsbunker, lange Excel-ark og manglende data som stadig krever tidkrevende kommunikasjon mellom regnskapsbyråer og kunde.

Vi snakker om alle disse “vondtene” og frustrasjonene som stjeler tid, og som gjør at dine verdiskapende kvaliteter som regnskapsfører drukner i manuelle oppgaver og rutiner. Du er nok lei av å høre det, men skal du følge med i tiden må du endre måten du jobber med manuelle prosesser på.

Les mer: Enkelt bytte til skybasert lønnssystem for byrået ditt.

Hvordan kommer du i gang med et skybasert lønnssystem?

Det er ikke så vanskelig som mange kanskje tror. Aller først bør du vurdere om verktøyene du jobber med er oppdaterte. Er de ikke det, må du omfavne verktøy med friksjonsfri flyt og automatikk som erstatter manuelle rutiner og ikke-verdiskapende prosesser. Da gjør du ikke bare hverdagen enklere for deg selv, men du bygger samtidig byrået ditt for fremtiden.

Nå skal også kundene selv bidra med sine data slik at automatikken kan gjøre store deler av arbeidet. I dag er ikke et lønnssystem noe som bare regnskapsfører eller lønnsansvarlig kan bruke. Nå skal også kundene selv bidra med sine data slik at automatikken kan gjøre store deler av arbeidet. Virker dette ukjent? Da tipper jeg at du fortsatt jobber manuelt med lønnskjøringer hver måned og deretter laster inn faste og variable transaksjoner. Da kan jeg også fortelle deg at du har mye å tjene på å lese videre.

Gratis guide: 10 av de største fordelene med et skybasert lønnssystem for regnskapsbyrå.

Muligheter med riktig lønnssystem

Et skybasert lønnssystem rigger byrået ditt for viktige og nye rådgivningskonsepter. Ansatte, ledere og du som er regnskapsfører har nå informasjon og oppgaver tilgjengelig fra PC, nettbrett eller mobil. Sømløse tjenester som føring av timer, ferie og reiseregistrering samt gode lederverktøy på mobilapper ivaretar kundens stadig økende krav, og sørger for en helt ny hverdag for både ansatte og ledere.

Hva betyr dette for regnskapsbyrået?

Dessverre er det slik at mange spør seg hva regnskapsbyrået egentlig gjør om ti år. Alle automatiseringer og programmer som tar over mange manuelle arbeidstimer setter bransjen på prøve. Men her har du faktisk tidenes anledning til å gripe nye muligheter for å øke lønnsomheten gjennom nettopp nye forretningsmodeller. Lønnskjøringen, som du husker som en tidkrevende prosess, blir nå i stor grad erstattet av lønnskontroll.

Utviklingen viser at lønn og HRM er et fagfelt i sterk vekst for byråbransjen, så sørg for å ta del i utviklingen med et skikkelig lønnssystem, som er utviklet for nettopp regnskapsbyrået og kundesamarbeid. Så bruker du tiden din på verdiskapende rådgivning og gjør deg selv konkurransedyktig i årene fremover.

Les mer: Hvorfor bør ditt byrå ta i bruk skybasert rapporteringsverktøy?