Publisert:
23.4.2024
Sist endret:
25.4.2024
Forfatter:
Jonas Vestaberg

Slik definerer APIer og partnerskap suksess for SaaS-investeringer

APIer muliggjør sømløse integrasjoner mellom ERP-system og andre applikasjoner og tjenester for bedriften.

Hva er APIer og hvorfor er de viktige for Saas?

API står for Application Programmable Interface, og er et sett med protokoller og verktøy som tillater forskjellige programmer å kommunisere med hverandre. Dette kan være alt fra CRM-systemer (Customer Relationship Management) og e-handelsplattformer, til interne tilpassede applikasjoner. Hvorfor er det viktig for deg hvorvidt din leverandør har en strategi og fokus på APIer og integrasjonspartnere?

Med en leverandør som legger vekt på utviklingen av kraftfulle APIer, og aktivt satser på partnerskap med andre teknologiselskaper for å skape integrasjoner, utvikles skalerbare løsninger og økosystem som kommer deg til gode.

Les mer: Slik kommer du i gang med APIer

Fordeler med API-integrasjoner

Ved å velge en SaaS-leverandør som fokuserer på APIer og partnerskap, investerer du i en løsning som er designet for å vokse og utvikle seg sammen med din virksomhet. Dette sikrer at løsningen kan tilpasses nye teknologier og forretningsbehov over tid, noe som gir en langsiktig stabilitet og trygghet.

Ved å ha et økosystem med tredjepartsutviklere og selskaper som lager integrasjoner får du tilgang til en bredere samling av innovasjon og spesialiserte funksjoner. Dette betyr at du som kunde kan dra nytte av de nyeste teknologiske fremskrittene, og integrere disse løsningene med din egen. Det vil resultere i at du holder virksomheten din i forkant av markedet.

Les mer: Derfor er åpent API så viktig for bedriften

Reduser risiko og kostnader

Et fokus på robuste APIer og et sterkt økosystem av partner-integrasjoner betyr at løsningen er testet og verifisert gjennom et bredt spekter av scenarier og brukstilfeller.

Å utnytte ferdige integrasjoner utviklet av partnerne reduserer behovet for dyre tilpasninger og utviklingsprosjekter. Dette kan føre til betydelige kostnadsbesparelser over tid, samtidig som det gir tilgang til spesialiserte løsninger som kan ha vært utenfor rekkevidde grunnet kostnader eller kompleksitet.

Sikkerhet og dataintegritet

Med en SaaS-leverandør som tar sikkerheten på alvor gjennom sikre APIer og pålitelige partner-integrasjoner, kan du være trygg på at dine data håndteres på en sikker måte som overholder gjeldende lovverk og standarder.

Sikkerhet er en topp prioritet for alle bedrifter, og gode APIer spiller en viktig rolle i å sikre at datautveksling mellom systemer er sikker. Gjennom bruk av moderne autentiseringsmekanismer, sikrer SaaS-leverandører at dataintegriteten bevares og at sensitiv informasjon beskyttes mot uautorisert tilgang.

Slik jobber vi med IT-sikkerhet i Visma Software

Kvalitet gir trygghet

Fokus på kvalitets-APIer og strategiske partnerskap danner et fundament av trygghet for kunder av SaaS-systemer. Det sikrer ikke bare systemets relevans og tilpasningsevne over tid, men reduserer også risiko og øker kostnadseffektiviteten. 

Ved å velge en SaaS-leverandør som prioriterer disse aspektene, investerer du i en fremtidssikker plattform som kan støtte virksomhetens vekst og suksess, med tillit og sikkerhet.

Hvor opptatt vil du være av APIer, partner integrasjoner og økosystem rundt din neste SaaS investering?