Publisert:
24.5.2023
Sist endret:
4.3.2024
Torstein Stølan
Fordelene ved å digitalisere lønnssystemet og HR-rutinene
Hvordan kan et skybasert lønnssystem effektivisere lønns- og HR-rutinene i bedriften din?

Ansatte i en bedrift har flere fellesnevnere.

  • Vi får lønn.
  • Vi tar ferie.
  • De aller fleste har også fravær og sykmeldinger.
  • Mange er på reise og leverer reiseregning, har taxiturer, restaurantbesøk eller andre utlegg som jobben skal dekke.
  • Noen har firmabil, og de fleste har velferdspermisjon.

Mange av disse ansattdataene skal rapporteres til myndighetene. Hver måned. Metoden for hvordan dataene behandles, avgjør hvor mye tid som spises av arbeidsdagen din, samt ansatte som skal registrere og rapportere.

Et nettbasert lønnssystem effektiviserer hverdagen din, og gjør at du får tid til å bruke kompetansen din der den virkelig behøves.

Les mer: Når passer det best å bytte lønnssystem?

Fem grunner til å digitalisere lønnssystem og HR-rutiner

Nettbaserte løsninger lar deg og kollegaene dine bruke arbeidstiden på å skape verdi for selskapet og kundene, fremfor å lete etter data eller manuelt punche absolutt alt som skal registreres.

1. Du som lønnsansvarlig får mer tid

Med nettbasert lønnssystem behøver du ikke lenger å jakte på og etterlyse informasjon. Du behøver heller ikke å gjøre beregninger og punche all data manuelt. Det gjør at du heller kan bruke tid på for eksempel HR-arbeid, oppfølging av sykefravær eller forbedre HMS-arbeid.

Les mer: Ny lønnsmedarbeider? Dette er lover og regler du må vite om

2. Alle i bedriften får tilgang til nyttig innsikt

Hvordan står det egentlig til i bedriften? Er feriekabalen i boks? Hvor ofte er de borte fra jobb, og av hvilke grunner? Et nettbasert lønnssystem gir de ansatte tilgang til egne data, samtidig som ledere også får verdifull innsikt i bedriften og ikke lenger trenger å be om rapporter.

3. Fleksibilitet med app

Brukervennlige apper i lønnsløsninger gjør at ansatte selv kan føre timer, registrerer overtid, ferie, fravær og utlegg via mobilen. Bilder av kvitteringer gjør at regningen går rett inn til godkjenning. Lønnsslipp på mobilen er også en selvfølge.

4. Enkel og rask godkjenning

Et nettbasert lønnssystem setter punktum for all papirflytting og dobbeltarbeid. Dagens løsninger er alltid oppdatert i henhold til lover og regler, slik at innsendinger og godkjenninger fra PC eller mobil går raskt og knirkefritt.

Gratis guide: Lønnssystem i skyen og åtte vanlige spørsmål og svar.

5. En mer fleksibel arbeidsdag

På reise eller jobbe hjemmefra? Null problem. Et nettbasert lønnssystem betyr at alle i bedriften har tilgang til alt de trenger hele døgnet, uansett hvor de befinner seg.

Det er ledelsens ansvar

Valg av- og implementeringen av et nytt nettbasert system skal forankres i både styret og ledelsen.

Men du som lønnsansvarlig spiller en stor rolle i en slik avgjørelse, på grunn av den kompetansen og innsikten du sitter på. Endring til nytt system er en stor jobb som vil koste bedriften din mye kapasitet og tid. Allikevel er nettbaserte løsninger uunngåelig, og derfor kan det være like greit å begynne å snakke om mulighetene nå.

Når du selv har avdekket dine behov, er neste skritt å bringe refleksjonene til din nærmeste leder og samtidig ta med deg noen punkter som lederen selv kan reflektere over.

Gratis guide: 10 av de viktigste grunnene til at du bør flytte lønnssystemet til skyen.