Publisert:
22.5.2023
Sist endret:
22.5.2024
Marthe Aspelund
Lønnsomt å investere i nettbasert ERP-system
Alle besparelser monner, men det finnes særlig én investering du bør vurdere akkurat nå.

Det er nådeløse økonomiske tider. Ikke bare for privatpersoner, men også for bedrifter. Ved å flytte til skyen vil du spare enorme kostnader, samtidig som du fortsetter å gjøre bedriften din konkurransedyktig i lang tid fremover. Slik blir bedrifter lønnsomme i skyen.

Det er en helt annen dynamikk i varehandelen som krever helt andre systemer. Vi kunne aldri satset så hardt på e-handel uten et solid system i bunn. Jørgen Olav Amundsen, Amundsen Sport.

Verdt investeringen!

Å endre system og struktur i disse tider kan virke absurd. Mange bedrifter opplever innstramminger, og flere opplever full stans på ivesteringsfronten. Men, dersom bedriften din fremdeles jobber jordbasert er en skybasert løsning verdt investeringen. Selv i disse tider. Nå gjelder det å tenke langsiktig og skyen vil spare deg for mengder med tid og kostnader, som en jordbasert løsning beslaglegger. Lønnsomme bedrifter tar nå turen til skyen fordi skyen tilbyr løpende kostnader basert på forbruk, kontinuerlige oppdateringer og innsikten du trenger for å rigge bedriften din for vekst.

– Jo mer tid vi frigjør, desto mer tid får vi til å tenke forretning. Jens Petter Reinertsen, Daglig leder i Skarpe IT.

Les mer: Fra en daglig leder til en annen: – Engasjer deg i eget system!

Hvordan forbedre bedriftens lønnsomhet i skyen?

Så hvordan har det seg at et skybasert system sparer deg både tid og kostnader slik at du blir mer lønnsom?

Med et skybasert system betaler du kun én månedlig abonnementsavgift  som er basert på nøyaktig forbruk i løsningen. Det vil si at du kun betaler for det de ansatte bruker løsningen til. Programvare, videreutvikling, feilretting, oppgradering, drift, backup, sikkerhet, teknisk support, opplæring og dokumentasjon er inkludert i en fullstendig pakke til en fast pris. Alt fra én leverandør.

Alle oppdateringer du behøver blir også utført av leverandøren din, slik at bedriften alltid har nyeste versjon. Du vil sjeldent oppleve nedetid under vedlikehold da oppgraderinger på skybasert programvare som regel skjer daglig, og raskt luker unna eventuelle feil. Det betyr at du ikke mister verdifull kjernetid i systemet ditt.

Skyløsning bidrar altså til at du kan fokusere mer på det bedriften er spesialister på og de tjenestene dere yter.

– Pluss i boka for et åpent API! Det var lett å koble appen sammen med Visma.net. Det eneste vi gjør er å ta et overblikk på bestillingene. Ingenting manuelt. Vi bruker heller tiden på kundene våre – fordi systemet tillater det. Jeg vet at andre grossister har lignende løsninger, men ikke alle får bestillingene rett inn som salgsordre. Sokrates Kalderidis, Foodpartner

Gratis guide: Slik lykkes du med endringsprosesser i bedriften.

Unik datainnsikt gir lønnsom bedrift

I skyen er dataene dine alltid oppdatert. Det gir deg helt unik innsikt, som i tillegg gir deg et enormt fortrinn mot konkurrenter som ikke har samme tilgang på innsikt.

Når bedriften din er konkurransedyktig blir du også mer lønnsom. Ved å jobbe datadrevet jobber du i en konkret retning, mot konkrete mål, fremfor å synse og drøfte. Tallene gir deg svarene du trenger for at bedriften skal vokse i riktig retning. Skulle trender på markedet endre seg, får du raskt med deg dette også.

Les mer: Nettbasert ERP-løsning gjør bedriften din konkurransedyktig.

Som bedriftsleder eller økonomisjef må du altså  ikke tenke på systemer som et rent driftsvertøy. Det er nemlig også en uvurderlig informasjonsressurs. Det at du kan sjekke blant annet KPIer når som helst og hvor som helst, gjør at du hele tiden kan  justere og foreta endringer i strategi og mål. Slik at du alltid holder deg på riktig kurs. Alle ansatte har også tilgang til relevant informasjon, som gjør at dere alltid vil jobbe mot felles mål, i tillegg til rolleavhengige nøkkeltallsindikatorer.

– Kundene våre forventer at regnskapet skal være oppdatert hele tiden. Vi må derfor forstå integrasjonene i Visma.net og skjønne hvordan de fungerer. Det holder ikke lenger å være faglig sterk, man må være sterk på det tekniske også. Thomas Håvedal, autorisert regnskapsfører i Cloud Controller.

Lønnsomme bedrifter hviler aldri

At du får større fart på bedriften ved at de rutinepregede oppgavene erstattes med automatiserte systemer betyr ikke at menneskelig arbeidskraft tas ut av regnestykket.

Det betyr heller at tiden dere sparer vil brukes til å yte personlig service og rådgi kundene deres. Vi snakker en klassisk vinn, vinn-situasjon!

– Det skal gå på skinner fra A til Å. Det handler om at vi kan bruke ressursene våre på de riktige tingene. Det betyr ikke at folk må gå, men at vi får gjort en mye bedre jobb, og vi kan bruke tid på det vi er gode på. Håkon Hanssen, Daglig leder i ByggTeam Hadsel AS.

Les mer: Derfor er åpent API så viktig for bedriften.

Investeringen krever endring

La oss si det som det er. Å endre fra et jordbasert til et skybasert system er en investering som vil kreve anstrengelse fra deg og bedriften din.

Hvis du skal få utbytte av alle mulighetene i et moderne skysystem må det mer til enn små justeringer av rutiner i bedriften. Når du investerer i en ny digital hverdag vil det nemlig kreve både vilje og evne til omstilling. Når det er sagt, så vil anstrengelsen din være mer enn verdt det!

Et skybasert system er en investering som bedrifter rådes til å satse på, og det er ikke tilfeldig. Øystein Moan er styreleder i Visma. Han er ikke i tvil om at bedrifter som lykkes med skybasert system vil gå med styrket konkurransekraft inn i fremtiden.

Les mer: Lagring av data i nettbasert ERP-system gir gevinster til bedriften din!