Publisert:
15.4.2024
Sist endret:
16.4.2024
Forfatter:
Hanna Eid

Reduser bedriftens miljøavtrykk med klimarapportering i Payroll

Ønsker du å lede bedriften til å ta mer bærekraftige valg? Slik kommer du i gang.

Et viktig steg er å få oversikt over utslippene og de miljømessige påvirkningene som følger med forretningsreisene til de ansatte. Ved å øke bevisstheten har du et bedre utgangspunkt for å redusere karbonutslippet. 

Slik hjelper Payroll å redusere ditt miljøavtrykk

Med den nye klimarapporten i funksjonen for utlegg og reiser i Payroll kan du se hvordan selskapets forretningsreiser påvirker miljøet, og løsningen kan fungere som et verktøy for å ta informerte beslutninger om hvordan du kan redusere klimaavtrykket i bedriften.   

Hver gang ansatte registrerer reiserelaterte utgifter beregner og viser systemet automatisk karbonutslippet. Dette muliggjør umiddelbare tiltak for å velge grønnere alternativer. Det kan være å bruke mer miljøvennlige transportmidler, redusere hyppigheten av reiser og erstatte dem med digitale møter, eller implementere andre bærekraftige tiltak.

Alltid oppdatert og tilgjengelig innsikt

Du har tilgang til et dashbord som viser hva som står for de største utslippene, hvilke perioder som generer størst avtrykk og om det er en økning eller reduksjon sammenlignet med tidligere. Du kan selv velge hvor lang periode du ønsker å se data for, og slik blir det enklere å identifisere trender og mønstre i utslippene til bedriften.

Det er også enkelt for de ansatte å få oversikt over og innsikt i sitt eget miljøfotavtrykk, gjennom et eget dashbord som viser deres personlige utslipp. Dashboardet er automatisk tilgjengelig via startskjermen i Expense, som er løsningen for utlegg og reiser i Payroll. De finner også dashbordet i innstillingsmenyen i appen, Visma Employee, hvor utslippsdataene for reiseregninger alltid er oppdaterte og tilgjengelige.

Last ned appen i App Store her:
Last ned appen i Google Play her:

Tilpasning og fleksibilitet i utslippsovervåkingen

For bedrifter som ønsker ytterligere kontroll, tilbyr Payroll tilpasningsmuligheter som kan skreddersy opplevelsen:

  • Filtrering etter kostnadsenheter for bedre innsikt.
  • Spesifikke kostnadstyper kan ekskluderes fra rapporten for mer relevante data.
  • Endring av MCC-grupper for kostnadstyper selv etter at klimarapporteringen er aktivert.

Er du klar til å ta steget mot en grønnere fremtid? Aktiver klimarapporteringen i Payroll i dag og gjør bærekraft til en del av din forretningsstrategi.