Publisert:
23.5.2023
Sist endret:
22.5.2024
Visma Software

Lagring av data i nettbasert ERP-system gir gevinster til bedriften din!

En skyløsning lar deg rette oppmerksomheten mot det dere er spesialister på.

Skybaserte løsninger letter arbeidsflyten din, men det er ikke nødvendigvis sånn at nye verktøy gir deg den friheten du ønsker umiddelbart. En overgang til nytt system krever noe fra hele bedriften, men det er en investering som vil gi bedriften uvurderlige gevinster. Så hvilke gevinster er det snakk om?

Les mer: Fra en daglig leder til en annen: – Engasjer deg i eget system!

Lagring i skyen gir deg oppdaterte og tilgjengelige data

Alle data og programmer er tilgjengelige for deg hele tiden, uansett hvor du er, og de er selvsagt alltid oppdatert. Du behøver kun internettforbindelse. Da er det enklere å ta gode og informerte beslutninger.

En annen fordel er at du som kunde ikke trenger å bruke plass, penger eller ressurser på å ha en egen serverpark og en stor IT-avdeling. Alt lagres eksternt.

Les mer: Sjekkliste over sikkerhetskrav og spørsmål du bør stille til leverandør av skytjenester.

Sikrere datalagring i skyen

Hvis du tenker at det er en sikkerhetsrisiko at du ikke kan se hvor dataene er lagret, har du ingen grunn til bekymring. Data lagret i et sikret datasenter er utvilsomt en fordel fordi det ofte er vanskeligere å hacke seg inn på en skyserver enn en vanlig kontor-PC. Dessuten slipper du å tenke på backup, da alt er sikret i skyen.

Les mer: Bedrifter i Norge velger skytjenester på grunn av IT-sikkerhet.

Lagring av data i skyen sparer deg tid

Når alle data er lagret på ett sted, betyr det at det er lettere å bruke dem på en smartere måte.

I praksis handler det om å legge til rette for mer automatisering og forenkling ved å fjerne repetitive oppgaver. Alle ansatte kan for eksempel levere sine utlegg fra mobilen mens de er på reise, og automatisk få pengene refundert på neste lønning.

Les mer: – Jo mer tid teknologien frigjør, desto mer tid får vi til å tenke forretning.

– Gevinstene er veldig store. Før leverte de ansatte timelister på papir og jeg måtte avstemme manuelt fordi jeg ikke fikk importert inn til regnskapssystemet. Unni G. Berntsen, lønn og regnskap i Mellbyes Planteskole

Nytt system er for tidkrevende

  • Det er enklere å fortsette med det jeg kjenner til. Det funker jo fortsatt.
  • Det tar lang tid hvis jeg skal lære noe nytt. Da kaster jeg bort tid som kunne vært brukt til å jobbe istedenfor.

Kjenner du deg igjen i disse tankene, eller hører du kanskje kollegaer og ansatte si noe lignende? Bruker også bedriften utdaterte systemer, som for eksempel Excel fordi det føles trygt, og fordi det virker mer tidkrevende å lære seg noe nytt?

Det vil ta tid for deg å sette deg inn i nytt system, men det er ikke noe sammenlignet med tiden du vil spare i det lange løpet.

Les mer: Bedrifter med skybasert ERP-system sitter på en gullgruve av relevante data.

Hvorfor velger norske bedrifter nettbasert ERP?

  • Kostnadskontroll. Bedrifter søker mer forutsigbare IT-kostnader. I stedet for å måtte gjøre én stor investering og i tillegg betale månedlig vedlikehold, ønsker flere og flere å abonnere på de tjenestene de har behov for.
  • Tilgjengelighet. De fleste ansatte i norske selskaper ønsker enkel tilgang til systemene som brukes i jobbsammenheng. Det er ikke bare viktig å ha tilgang, men viktigere og viktigere blir det at denne tilgangen ikke har store tekniske barrièrer. I et land hvor vi har 96% dekning på mobilt bredbånd gir det flere muligheter for å jobbe fra andre steder enn arbeidsplassen, og ikke minst på alle typer enheter.
  • Gode integrasjonsmuligheter. Mange bedrifter har flere enn én forretningsløsning, og behovet for at systemene snakker sammen står høyt på listen ved valg av nytt ERP-system.
  • Adjø, serverpark! Bedrifter ønsker ikke lenger å eie eller drifte egne servere. Vi ser at dette er en av de viktigste grunnene for å flytte opp i skyen, og vi vet at det er svært mange som vil vurdere skyløsninger når serveren er utdatert.

Les mer: Derfor er skytjenester en investering for bedriften din.

Tydelige tegn på at bedriften din bør flytte til skyen

Hvis du kjenner deg igjen i ett eller flere spørsmål under, er det viktig å komme i gang med overgang til skyen.

  • Benytter dere systemer som ikke snakker sammen for å administrere ulike avdelinger?
  • Benytter dere ulik programvare som må oppgraderes med jevne mellomrom?
  • Har dere høye vedlikeholds- eller lisenskostnader?
  • Har du liten oversikt over IT-kostnader?

Gratis guide: Overgangen til nytt ERP-system, steg for steg.