Publisert:
13.3.2024
Sist endret:
15.4.2024
Visma Software
Lønn og HR i ERP-systemet Business NXT
ERP er ikke bare finans og logistikk. Verdien av alt samlet i ett system er enorm.

Det skybaserte ERP-systemet, Business NXT, har en lønns- og HR-funksjon som automatiserer og forenkler arbeidet for deg, HR, lønnsansvarlig og alle ansatte. 

– Det er helt klart en fordel å ha alt av systemer samlet på ett sted. Alle parter sparer både tid og kostnader. Regnskapssjef i Askim Entreprenør AS, Marit Tillerås Schie.

Systemer som snakker sammen

ERP-systemet alene er ikke nødvendigvis det som skaper effektivitet for bedriften din. Det er samhandlingen på tvers av systemene som virkelig gir gevinster. Derfor er det lurt å velge de løsningene som allerede finnes i systemet ditt, og som er utviklet for å samarbeide og snakke med det.

For eksempel - når du bruker lønnssystemet som finnes i Business NXT, vil masterdata automatisk bli overført til lønnssystemet, og når du er ferdig med lønn kan du overføre bokføringsdata direkte til Business NXT. En annen fordel med å ha den samme leverandøren, er at du kun vil forholde deg til blant annet samme support og faktura.

Les mer: De tre største fordelene med det norske ERP-systemet Business NXT.

Sørger for at bedriften din er oppdatert på lover og regler

Lønnsfunksjonen er alltid oppdatert i henhold til lover og regler, og integreres enkelt med tredjepartsløsninger. På den måten kan lønnsansvarlig alltid være sikker på å ligge i forkant av rapporteringskrav fra myndighetene.

Tilgjengelig og effektiv HR-administrasjon 

HR-funksjonen hjelper lønnsansvarlig med å få tydelig og rask oversikt over hvem som er på jobb, gir god planlegging av feriekabalen, samling av alle dokumenter, og onboardinger uten feil. Alt i samsvar med GDPR.

Ansatte kan enkelt og raskt føre utlegg og reiseregninger. De kan registrere fravær, timer, overtid og samtidig søke om ferie og fravær. Like smidig er det for lønnsansvarlig å godkjenne, kontrollere dataene og sørge for korrekt utbetaling og rapportering. Timene sendes automatisk inn i lønnssystemet.

Det er enkelt for ledere å godkjenne både ferier og utlegg på farten, direkte fra telefonen. Systemet gjør automatiske beregninger, slik at ledere trygt kan godkjenne, uten risiko for feil. Ledere har alltid full oversikt over oppgaver, og blir varslet når en ny registrering er klar for godkjenning.

Les mer: Fordelene med strategisk bruk av skytjenester.

Tar seg av bedriftens personvern

Lønnsfunksjonen oppfyller GDPRs krav om tilgangskontroll som sørger for at informasjonen kun er tilgjengelig for de som har rettigheter til å lese eller endre den.

Integritetskontroll sikrer også sikker lagring av elektronisk journal. Lønnsfunksjonen krever heller ikke mer persondata enn nødvendig for å utføre en prosess. Det er for eksempel ikke nødvendig å vise en ansatts personnummer for at en leder skal kunne godkjenne et utlegg eller en timeliste.

Les mer: Derfor er åpent API så viktig for bedriften.

Integrasjoner

Business NXT har et åpent API slik at du kan skreddersy den miksen av systemer som bedriften din trenger. Det åpne APIet og GraphQL i Business NXT gir deg utallige integrasjonsmuligheter for fagsystemer og bransjeløsninger som dekker akkurat dine behov.

Finner du ikke den integrasjonen du leter etter? Ingen fare, her er alle muligheter åpne, og partneren din kan hjelpe deg med å finne løsningen som passer akkurat deg.

Les mer: Se alle integrasjonene i Business NXT her.