Publisert:
17.4.2024
Sist endret:
17.4.2024
Forfatter:
Visma Software

Forskjellene mellom ERP-systemene Business NXT og Visma Net

Hvilket av de to norske ERP-systemene passer best for deg?

Slik er de to ERP-systemene like og ulike

Business NXT og Visma Net  deler det at de er nettbaserte ERP-systemer, med åpent API for integrasjonsmuligheter. Begge ERP-systemene kan altså enkelt integreres med de andre systemene dine, og ligger langt fremme med både AI og maskinlæring.

Den største forskjellen mellom de to ERP-systemene, er at Visma Net  hovedsakelig leveres som hyllevare. Business NXT har større grad av tilpasningsmuligheter, slik at du kan bygge og tilpasse din egen ERP-plattform.

Er Business NXT ERP-systemet for deg?

Business NXT er spesielt tilpasset mellomstore og store bedrifter med høyt transaksjonsvolum og enda større krav til ytelse og kraft. Er du en fornøyd kunde av Visma Business i dag, vil Business NXT sannsynligvis være den beste løsningen for deg. 

Kjappe fordeler med Business NXT:

 • Du kan bygge din egen ERP-plattform, med et dynamisk grensesnitt. 
 • Stor grad av tilpasningsmuligheter.
 • Automatisert system med mulighet for manuell håndtering.
 • Har både finans og logistikk med rik funksjonalitet.
 • Høy og kraftig ytelse.
 • Fleksibelt med kostnadsbærerstruktur.

Alt om Business NXT

Business NXT dekker behovet for spesifikke tilpasninger slik at bedriften din betaler for det systemet som passer aller best, uten å måtte gå på kompromiss og velge bort funksjoner, eller å betale for kapasitet som ikke er nødvendig.

For deg som allerede er Visma Business-kunde, er flyttingen til Business NXT enklere, fordi det er bygget på selve klassikeren. 

Les mer: Slik er overgangen til Business NXT.

Er Visma Net det beste ERP-systemet for deg?

Visma Net  passer for mellomstore og store bedrifter, og leveres som hyllevare med flere moduler og integrasjoner som tilpasses ditt behov. ERP-systemet automatiserer de manuelle oppgavene i bedriften din.

 • Økonomi og regnskap.
 • Logistikk og lager.
 • Lønn og HR.
 • Rapportering.
 • Prosjektregnskap.
 • Prosjektstyring.

Alt om Visma Net ERP

Behovene de to ERP-systemene oppfyller, kort fortalt

Glenn Markussen er  løsningsarkitekt og Presale i Amesto Solutions, og oppsummerer dette godt når han skriver at:

Visma Net og Business NXT er klart separert i markedssegmentet systemene ønsker å snakke til.

 • Visma Net ERP passer for bedrifter som ønsker å standardisere seg innenfor finans og logistikk, og holde spesialløsninger utenfor, i egne fagsystem og 3-parter. Visma Net  er fortsatt ment for et høyt SMB-segment og kryper i visse tilfeller opp i Enterprise-virksomheter med tunge, komplekse behov.

Business NXT er single tennant (egen database), har flere muligheter til å lage egendefinerte felter, skjermbilder, interne systemprosesser og håndterer også et høyere transaksjonsvolum.

Ha tett dialog med Visma Software-partneren din

Når du kjøper et Visma Software-produkt, leveres produktet gjennom en av våre sertifiserte partnere. Årsaken til det, er å sikre best mulig leveranse til deg fordi vi vier full oppmerksomhet til våre ulike kompetansefelt, og utfyller hverandre. 

Visma Software har kompetanse på produktutvikling og forstår hva systemene skal løse. 

 • Partnerne knytter det hele sammen, gjennom lokal tilstedeværelse, og ekspertise innen bransjen din. 
 • Partneren har også helt unik innsikt i integrasjonsmuligheter.

Ta en prat med partneren din og behovsavklar på nytt, så vil dere komme frem til de beste løsningene for bedriften din. Teknologien endrer seg raskt, og derfor er det viktig å hele tiden vurdere hvordan behovet ditt endrer seg, slik at bedriften holder seg oppdatert og konkurransedyktig.

Har du ikke partner ennå? Finn din partner her.