Publisert:
30.5.2024
Sist endret:
30.5.2024
Forfatter:

Endelig blir det enkelt, intuitivt og effektivt å ESG-rapportere

Høsten 2024 lanserer vi den etterlengtede løsningen som gjør det lett å rapportere på bærekraft.

Selv om det foreløpig bare er de største selskapene som formelt er pålagt å rapportere på ESG, gjelder kravene om rapportering i praksis langt flere virksomheter. 

Derfor har vi i Visma Software lenge jobbet med å forenkle klimarapporteringen for alle våre ERP-kunder. Å gi dere verktøyene dere trenger for å bidra til en grønnere fremtid er en viktig del av vårt samfunnsansvar. Nå er vi veldig glade for å kunne meddele at den nye, enkle og smidige løsningen er klar til bruk høsten 2024.

En viktig milepæl i prosessen er vårt nylig inngåtte samarbeid med Ducky, som har utviklet verktøyet. 

Ducky er det norske klimadataselskapet som har gått i bresjen for bærekraft helt siden 2014, og som drives av individer med et brennende engasjement for bærekraft, en lidenskap for avansert teknologi og en teft for enkle løsninger. Det nye rapporteringsverktøyet vil være integrert med ERP-systemet ditt, slik at du kommer rett inn i Ducky-løsningen med ett enkelt klikk og har alle data fra systemet samlet. På den måten vil du få opprettet et klimaregnskap svært raskt og enkelt.

Les mer: Hva skal du rapportere og når?

Enkel ESG-rapportering for alle bedrifter

– Poenget med den nye løsningen er å gjøre rapporteringen lett og smidig for bedrifter av alle størrelser og formater. Det som finnes av rapporteringsløsninger i dag, er plattformer tilrettelagt for store enterprisebedrifter som er lovpålagt klimarapportering, forteller Pål Berntsen, daglig leder i Ducky.

Sjansen er stor for at bedriften din er en del av aktivitetskjeden til et større, rapporteringspliktig selskap, og da gjelder dette ansvaret plutselig deg også. Kanskje bedriften din leverer til et av disse selskapene? Eller kanskje du skal innrapportere til finansielle institusjoner, eller forsøke å vinne et offentlig eller privat anbud? I alle disse tilfellene er sjansen overveiende stor for at du må rapportere på din egen bærekraft. 

– Rapporteringskravet kan da komme nokså plutselig på bedriftsledelsen. De vet ofte ikke hvordan de skal gjøre det, for rapporteringen er så komplisert. De har ikke tiden, kapasiteten eller ressursene til å ta tak i det før det er absolutt nødvendig, sier Berntsen. 

Les mer: Alt du trenger å vite om ESG-rapportering

– Da kan det fort bli litt panikkdrevet. Mange kjøper dyre plattformer som er altfor store og komplekse for deres behov, og som de ikke vet hvordan de skal bruke.

Det er akkurat disse situasjonene den kommende løsningen er ment å bøte på: Ducky-verktøyet er bygget for å gjøre rapporteringen intuitiv, enkel og effektiv, og for å dekke akkurat det behovet den enkelte bedrift har. 

– Vi gleder oss veldig til å kunne lansere løsningen og fortelle mer om selve funksjonaliteten, sier Berntsen.

Pål Berntsen er leder i Ducky.

Det viktigste er å bygge bærekraftskultur i bedriften

Selv om dette skjer først til høsten, er det ingen grunn til å sitte på ESG-gjerdet før sommeren. 

– Det lureste du kan gjøre nå, er å begynne med det grunnleggende og kanskje aller viktigste arbeidet: Bygg en god bærekraftskultur i bedriften din. Da har du løst mye av det som er viktigst for ledelsen, sier Berntsen.

– Hva er ledelsens viktigste jobb? Jo, å få kapital inn til selskapet og å gjøre investorer og eiere fornøyde. Og ingen blir fornøyd i dag hvis du ikke har en bærekraftskultur. 

Ducky er kjent for populære Ducky Challenge – plattformen som forankrer bærekraftsarbeidet på hele arbeidsplassen med engasjerende og morsomme utfordringer. De ansatte konkurrerer om størst reduksjon av utslipp, både mot hverandre og i team. 

– Mange avslutter konkurransen med prisutdeling på sommerfesten. Det er gamification og moro, men også basert på årelang forskning på klimapsykologi, og det går dessuten rett i kjernen av det som er aller viktigst, sier Berntsen.

– Løsningen gjør at folk prater om bærekraft og utslippsreduksjon ved kaffemaskina og i lunsjen. Det er slik god bærekraftskultur oppstår – du må få med de ansatte på å bygge den. Begynn med det nå, sier Berntsen.

Vil du vite mer om den kommende ESG-løsningen? Ta gjerne direkte kontakt med Isak Haugen på isak.haugen@visma.com.